Millaiset treenivarusteet kuntosalille kannattaa hankkia?

Kuntosalitreenaaminen on suhteellisen edullinen liikuntaharrastus, joka kehittää monipuolisesti voimaa ja kestävyyttä. Toisin kuin monissa muissa urheilulajeissa, kuntosalitreenaamiseen ei välttämättä tarvita suurta ja kallista välinevalikoimaa. Jos kuitenkin haluat varmistaa turvallisen ja tehokkaan treenaamisen, kannattaa myös kuntosalille hankkia oikeanlaiset treenivarusteet.

Kuntosalitreenaamisessa alkuun pääsee mainiosti vain joustavilla ja hengittävillä urheiluvaatteilla. Moni kaivaa treenikassiinsa kaapin perältä sen hieman nuhjuisen vaatekerran, mutta asianmukaisten treenivaatteiden merkitystä ei kannata vähätellä. Nimenomaan urheiluun ja kuntosalitreenaamiseen suunnitellut vaatteet eivät hankaa, kiristä tai valu, mikä tekee treenaamisesta huomattavasti mukavampaa. Hyvännäköiset ja värikkäät treenivaatteet saattavat myös nostaa treenimotivaatiota. Naisille kenties tärkein treenivaatekappale on hyvin istuvat urheiluliivit, jotka tukevat rintoja treenin ajan.

Jos treenaat kuntosalilla aktiivisesti, tavoitteelisesti ja isoilla painoilla, kannattaa treenivaatteiden lisäksi harkita myös muita treenivarusteita. Oikeanlaiset treenivarusteet ennaltaehkäisevät erilaisia vammoja ja venähdyksiä sekä parantavat pitoa, mikä tekee treenaamisesta sekä turvallisempaa että tehokkaampaa.

Painonnosto- ja tukivyöt

Painonnosto- ja tukivyöt ovat hyvä tuki keskivartalolle kuntosalitreenissä, sillä ne siirtävät ja jakavat koko keskivartalon voimaa. Ne ovat erityisen tärkeitä, kun treenataan raskaita liikkeitä, kuten maastavetoa ja kyykkyjä.

Tukivyötä käytettäessä saat aikaan maksimaalisen tuloksen ja olet vahvempi kuin ilman vyötä. On kuitenkin hyvä muistaa, ettei tukivyö korvaa keskivartalon lihaksia, se vain tukee niitä – vyö on hyödytön ilman vahvoja keskivartalon lihaksia, joten ennen tukivyön hankkimista kannattaa treenata aktiivisesti vatsa- ja selkälihaksia. 

Treenihanskat ja vetoremmit

Treenihanskat ja vetoremmit ovat tärkeä treenivaruste, jos haluaa salitreenistä kaiken irti. Monille kuntosalilla treenaaville on tuttua, että sormista loppuu pito ja painot tippuvat käsistä – vaikka voimaa vielä muuten riittäisi. Treenihanskojen ja vetoremmien avulla saat vähennettyä puristusvoiman tarvetta, jolloin saat enemmän voimaa treenattavan lihasryhmän käyttöön. Tämä tarkoittaa, että pystyt treenaamaan isommilla painoilla, paremmalla tekniikalla ja pidempiä sarjoja – jolloin myös lihakset kehittyvät nopeammin.

Joskus väitetään, että treenihanskat ja vetoremmit heikentävät käyttäjän puristusvoimaa. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä tankoa pitää puristaa joka tapauksessa. Näiden varusteiden avulla pystyt tekemään isommilla painoilla enemmän toistoja, jolloin puristusvoima kehittyy. Treenihanskat ja vetoremmit sopivat erinomaisesti esimerkiksi leuanvetoon, maastavetoon ja kulmasoutuun.

Treenikengät

Treenikenkiä on paljon erilaisia ja ne tulisi valita aina omaan treeniin sopiviksi. Esimerkiksi, jos treenataan painonnostoa tai crossfittiä, ovat oikeanlaiset treenikengät hyvinkin erilaiset. Kuntosalilla voi treenata monella eri tapaa, jolloin yhdenlaiset treenikengät eivät sovi kaikille. Tärkeintä on kuitenkin hyvä tuki ja kengän sopivuus omaan treenimuotoon.

Kuntosalille sopivat parhaiten sellaiset kengät, joissa on tasainen pohja. Tällöin lattiasta saa hyvä tuen liikkeille. Kenkien olisi hyvä olla myös kevyet, tukevat ja joustavat, muttei liian pehmeät. Oikeanlaiset kengät suojaavat loukkaantumisilta ja tukevat jalkoja.

Treenivarusteet tehostavat treeniä

Treenivarusteilla pystyy tehostamaan kuntosalilla treenaamista ja kohdistamaan treenin työtä tekevään lihasryhmään. Oikein käytettyinä treenivarusteet myös suojaavat loukkaantumisilta. Treenivarusteet kannattaa valita aina oman treenin ja sen tehon mukaan. Jos treenaat paljon isoilla painoilla raskaita liikkeitä, on kaikista treenivarusteista mahdollisesti hyötyä treenin aikana. Jos taas treenaat hieman pienemmällä teholla, ovat esimerkiksi treenihanskat hyvä lisä treeniin.

Tutustu laajaan treenivarustevalikoimaamme ja tilaa itsellesi kunnolliset varusteet kuntosalitreeniä varten!

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

NÄMÄ TOIMITUSEHDOT OVAT VOIMASSA 1.2.2021 ALKAEN

Toimitustavat

Toimitus on maksuton yli 50€ tilauksiin.
Alle 50 € tilauksista veloitamme 5,90€ toimituskuluja.

Toimitus tapahtuu postipakettina, pakettiautomaattiin tai Matkahuollon Lähellä-pakettipalveluna toimipaikkaan tai Matkahuollon automaattiin.

Lähetykset säilyvät noutopisteissä 7 vrk sekä Postilla että Matkahuollolla, jonka jälkeen ne palautuvat meille takaisin.

Postipaketit noudetaan Postin toimipisteistä tai pakettiautomaateista.
Matkahuollon Lähellä-pakettipalvelun noutopaikkoina toimivat Matkahuoltojen lisäksi monet kaupat, R-kioskit ja Matkahuollon omat pakettiautomaatit.

Lähes kaikki toimituksemme saadaan toimitukseen heti tilauspäivänä tai seuraavana arkipäivänä.
Toimitusaika on normaalisti n. 1 – 3 arkipäivää.

Tilaaminen ja maksaminen

Tilaaminen onnistuu verkkokaupassa www.gazoz.fi
Emme vastaanota sähköposti- tai puhelintilauksia.

Verkkokaupassa voidaan maksaa seuraavilla maksutavoilla:

Osuuspankki, Nordea, Aktia, Danske Bank, S-Pankki ja Säästöpankki sekä luottokortit Visa , Mastercard ja American Express.
Tilaus onnistuu myös Klarna Laskulla. Klarna lähettää laskun vain sähköpostitse asiakkaan tilaukseen antamaan sähköpostiosoitteeseen. Paperista laskua ei tule postissa.
Kaikki tilaukset tulevat meillä Klarna Checkoutin kautta, vaihdot ja palautukset käsittelemme Klarnan kautta.

Kysymyksissä sinua auttaa gazoz@gazoz.fi tai soittamalla arkisin klo 08:30 – 14:30 numeroon 045 14 62 816

Lahjakortit ja alennuskoodit

Lahjakortit voi käyttää voimassaoloaikana kokonaan tai osissa.
Lahjakorttikoodin kanssa ei voi käyttää muita alennuskoodeja.

Alennuskoodit ovat kampanja-alennuksia, joita ei voi yhdistää jo tehtyihin tilauksiin.

Palautukset ja tuotteen vaihtaminen

Kaikkien tuotteiden vaihto / palautus on veloitukseton, kun seuraavat ehdot täyttyvät:

-Tuotteet tulee olla käyttämättömiä ja niiden tulee olla alkuperäispakkauksessa. Tägit/ laput tulee olla tuotteessa tallella.

-Jos palauttamasi tuote ei ole enää myyntikuntoinen
Eli tuote on pesty, likainen, tuoksuu, tai siinä ilmenee käytön merkkejä. Jos tuotteen alkuperäispakkaus ei ole mukana tai tuotteen tägit/laput puuttuvat niin veloitamme asiakasta 9,90 € aiheettomasta palautuksesta, tällöin tuote halutessasi lähetetään sinulle takaisin.

-Palauttaminen tulee tapahtua 14 päivän kuluessa lähetyksen vastaanottamisesta.

-KENKIEN MYYNTIPAKKAUS TULEE OLLA EHJÄ JA SITÄ EI PIDÄ KÄYTTÄÄ PALAUTUSLAATIKKONA, VAAN KENKÄLAATIKKO TULEE PAKATA ESIM. MUOVIPUSSIIN.


NOUDATA SEURAAVIA OHJEITA PALAUTUKSEN TEOSSA

Laita paketin sisälle tilauksen mukana tullut palautuslomake, joka on kuitin kääntöpuolella. Tuotteet jotka olet palauttamassa tai vaihtamassa sekä lisää yhteystietosi:
Nimi, puhelinnumero ja osoite ja mahdollisesti myös tilausnumerosi.


HUOM. TUOTTEITA VOI VAIHTAA AINOASTAAN ERIVÄRISEEN TAI KOKOISEEN, SAMAAN TUOTTEESEEN.

MIKÄLI HALUAT VAIHTAA ERI TUOTTEESEEN, TÄLLÖIN SINUN TULEE TEHDÄ UUSI TILAUS VERKKOKAUPASSA.

Jos vaihdat tuotteet kokoa tai väriä, huomioithan että tämä tieto ei enää päivity Klarna- laskullesi.


Lähetä paketti asiakaspalautuksena

Osoitteeseen: T&T Trading Oy, Maistraatinportti 4, 00240 Helsinki.
ASIAKASPALAUTUS
Postin palautuskoodilla: 627 228.
Matkahuollon palautuskoodilla: 953 2019.

Kirjoita palautuskoodi paketin päälle ja vie se Postin tai Matkahuollon toimipisteeseen ja kerro että haluat tehdä asiakaspalautuksen T&T Trading Oy:lle.

Voit tehdä palautuksen myös Postin pakettiautomaatista, tällöin sinun tulee luoda palautukselle Postin HELPOSTI KOODI osoitteessa: https://www.posti.fi/palvelutv...

Helposti koodin luomiseen sinulla tulee olla tallessa vielä vastaanottamasi lähetyksen lähetystunnus.

Lähetystunnus on osoitekortissa oleva koodi, joka on Postilla JJFI- alkuinen.

Palautus tulee tehdä vain näillä koodeilla ja silloin se on sinulle maksutonta.

Säilytä tosite palautuksesta

Palautuksesta saat itsellesi kuitin/ lähetystunnuksen, säilytä se niin pitkään,että palautuksesi on käsitelty.

Lähetystunnus on sinulle tärkeä, jos pakettisi häviää niin näemme, että olet postittanut sen ja voimme yrittää selvittää paketin kulkua ja jos pakettisi hukkuu niin voimme hakea korvauksia Postilta.

Paketti palautuu Postin kautta normaalisti 2-4 arkipäivässä ja käsittelemme palautuksia pikimmiten, kun saamme paketin.

Reklamaatio tapaukset

Jos tuotteessasi ilmenee reklamaatio, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme välittömästi havaittuasi vian.

Asiakkaan tulee testata/ ottaa tuote käyttöön kohtuullisen ajan sisällä, jotta voimme korvata mahdolliset tuotteessa ilmenevät reklamaation aiheet.

Asiakaspalvelun yhteystiedot:
Sähköposti gazoz@gazoz.fi
Arkisin ma-pe klo:8.30- 14.30 puh: 045 146 2816


Noutamattomat lähetykset

Noutamattomista paketeista veloitamme 9,90€ mikäli asiakas ei ole ilmoittanut meille, että ei voi noutaa pakettia.

Noutamattomat paketit palautuvat meille automaattisesti toimipaikkapalautuksena.

Otathan huomioon, että paketin noutamatta jättäminen ei ole palautus.

Posti ja muut toimipaikat säilyttävät paketteja noutopaikassa 1 viikon.

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksu- ja rahoituspalvelun toteuttaa Klarna AB (556737-0431) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Klarna AB ostaa maksusuorituksen ja tilittää sen kauppiaalle. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Vuoden 2021 alusta alkaen verkkopankkimaksuissa saatetaan vaatia vahva tunnistautuminen.